ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΠΑΡΔΥΛ ΜΑΛΙΚΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Λ

 

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Μπαρδύλ Μαλίκι «Η αυτοκρατορία  των πουλιών» σε μετάφραση Κώστα  Νούσια και λογοτεχνική απόδοση Μαργαρίτας Φρονιμάδη-Ματάτση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2016, στην ΕΕΛ η παρουσίαση του πρώτου μεταφρασμένου στα Ελληνικά βιβλίου ποίησης, του Αλβανού ποιητή Βardhyl Maliqi, παρουσία του ιδίου, σε εκδήλωση συνδιοργανωμένη από την ΕΕΛ και τις εκδόσεις ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ. Το βιβλίο του Bardhyl με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η αυτοκρατορία των πουλιών» μεταφράστηκε από τον ποιητή και μουσικό Κώστα Νούσια και αποδόθηκε λογοτεχνικά από τη Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Αλβανικής Πρεσβείας, κ. Αναστάσης Μουράτης, που μίλησε με ενθουσιασμό για την καλλιέργεια φιλειρηνικών αισθημάτων μεταξύ των δύο λαών μας, ο πρόεδρος της ΕΕΛ κ. Κώστας Καρούσος, ο εκπρόσωπος των εκδόσεων ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ κ. Δημήτρης Σταυρακάκης και ο πεζογράφος-γιατρός Θωμάς Στεργιόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σπουδαίος Ηθοποιός της Αλβανίας Θεόφιλος Χατζηγιάννης συνοδευόμενος από την, επίσης ηθοποιό, σύζυγό του, η ηθοποιός -ποιήτρια Μαρία Δημητρούκα, ο συγγραφέας Τηλέμαχος Κώτσιας, η ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου, η συγγραφέας Μαρία Δεμσερή-Σιδέρη, η συγγραφέας Κατερίνα Ντούγκα-Κοτοπούλου, η συγγραφέας-ποιήτρια Μαριάνθη Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, ο ποιητής -πεζογράφος Αλέκος Πούλος, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Αργύρης Ντούσιας, ο συγγραφέας-ποιητής  Δημήτρης Βλαχοπάνος κ.α. Οι απαγγελίες έγιναν από τους εκλεκτούς ηθοποιούς μας Παύλο Ορκόπουλο και Βασίλη Ψυχογιόπουλο καθώς και από ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου των Αγ. Σαράντα «Χασάν Ταχσίνι», που έκλεψε την παράσταση! Ωραία και η παρουσία της νεοσύστατης χορωδίας του Συλλόγου «Αφιδνές 2000», υπό την δ/νση του κ. Γρηγόρη Κακούρη  που ερμήνευσε τραγούδια  Χατζηδάκη κ.α. Ελλήνων συνθετών. Για το έργο μίλησαν ο μεταφραστής του βιβλίου Κώστας Νούσιας και η Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση. Την μετάφραση της αποφώνησης του ποιητή διάβασε ο νεαρός Χρήστος Γκέζος που πρόσφατα τιμήθηκε με το κρατικό  βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή. Το συντονισμό είχε ο ποιητής Σπύρος Αυλωνίτης, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ.

Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση