ΛΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Χάονες

 

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Χάονες διοργανώνει, σε συνεργασία με τις Κοινότητες Βρυσερών και Βοδίνου Άνω Δρόπολης, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 και ώρα 17:00 στην πλατεία του χωριού Βρυσερά, την εκδήλωση: «ΛΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ».

Το αξιόλογο αυτό δρώμενο έρχεται να μας υπενθυμίσει πως εκτός από την δημοτική μουσική και τα τραγούδια, τους χορούς, τις ενδυμασίες, τους θρύλους, τις παροιμίες κτλ, τα παλιά παιδικά παιχνίδια, αποτελούν επίσης αδιάσπαστο μέρος της λαϊκής παράδοσης.

Λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς τον Αύγουστο του 2015, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταγραφής και διάσωσης των απειλούμενων από τη λήθη λαϊκών παιχνιδιών του χώρου μας, οι ίδιοι φορείς είχαν διοργανώσει και πάλι στα Βρυσερά την πρώτη αντίστοιχη εκδήλωση.

Να σημειωθεί πως δεν θα πρόκειται για μια επανάληψη του ίδιου (ως προς το περιεχόμενο) περσινού δρώμενου και πως τα παιχνίδια που θα παρουσιαστούν θα είναι νέα.

Μετά την παρουσίασή τους, θα ακολουθήσει ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ, το οποίο θα οργανώσουν τα παιδιά των Βρυσερών και ως επιστέγασμα, λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Γκίζιου. Στο τραγούδι, ο Αναστάσιος Γκογκόνης.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση και την επιμέλεια της φετινής εκδήλωσης είναι (όπως και πέρυσι) οι κύριοι Νίκος Τσιόκας και Φίλιππος Κώτσιας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6955266605 και 6945245172

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση