ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ALBANOHELLENICA» 6 (2018)

Κυκλοφόρησε το ΣΤ΄ τεύχος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ελληνοαλβανικών μελετών «Albanohellenica» (2018). Η ύλη του αποτελείται κυρίως από επιλεγμένες ανακοινώσεις που διακεκριμένοι επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας, Αλβανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και ΗΠΑ παρουσίασαν στο Β΄ Συνέδριο Ελληνοαλβανικών Μελετών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 27-28 Μαρτίου 2015. Η εκτύπωση του τεύχους έγινε με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και ειδικά του Προέδρου κ. Νίκου Βούτση και του Γενικού Γραμματέα κ. Κώστα Αθανασίου.

Το περιοδικό «Albanohellenica» εκδίδεται από την Ελληνοαλβανική Φιλολογική Ένωση. Το Α΄ τεύχος του εγκαινιάστηκε το 1999. Στο θεματολόγιο του περιλαμβάνονται διάφορες πτυχές των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε γλωσσικό και διαλεκτικό επίπεδο, σε διμερές, βαλκανικό και ινδοευρωπαϊκό πλαίσιο, ζητήματα του πνευματικού βίου των δύο λαών, προβλήματα της ελληνοαλβανικής μετάφρασης, καθώς επίσης ζητήματα της γλωσσικής και πολιτισμικής προσαρμογής και ένταξης των μεταναστών της δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα κ.λπ.

Διευθυντής κι αρχισυντάκτης του περιοδικού είναι ο Αριστοτέλης Σπύρου, ενώ τη συντακτική ομάδα αποτελούν ερευνητές από το χώρο των ελληνικών και αλβανικών μελετών (Τίτος Γιοχάλας, Brian Joseph,  Seit Mansaku, Andrej Sobolev, Maxim Kisilier, Alexander Novik).

Το ΣΤ΄ τεύχος κυκλοφορεί και διαδικτυακά στη διεύθυνση:

 http://albanohellenica.wixsite.com/greekalbanianstudies/albanohellenica-6-contents

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση