ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Λιβαδειά

 

Όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε και φέτος στη Λιβαδειά η 25η Μαρτίου, με τη διττή της σημασία, ως ημέρα του Ευαγγελισμού και του μεγάλου ξεσηκωμού του 1821. Πολύς κόσμος από τα γύρω χωριά, αλλά και μετανάστες στην Ελλάδα που είχαν επιστρέψει για το τριήμερο, είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Στις 11 η ώρα οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές από τα σχολεία Λιβαδειάς, Μεσοποτάμου και Αλύκου, που ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους, παρέλασαν υπό τους ήχους των εμβατηρίων της φιλαρμονικής των Αγίων Σαράντα.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Δήμαρχος Φοινίκης κ. Λεωνίδας Χρήστου, ο οποίος  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται για να μπουν σταθερά θεμέλια στον νέο Δήμο, ο οποίος ενώνει περίπου 60 χωριά, καθώς και στις προτεραιότητες του Δήμου κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του. Χαιρέτησαν, ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς, ο πρόεδρος του MEGA, κ. Χρήστος Κίτσιος, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου, κ.ά. Οι μαθητές παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ανάλογες εκδηλώσεις διεξήχθησαν και στους Αγίους Σαράντα, Δερβιτσάνη, Χειμάρρα κλπ.

Του ανταποκριτή μας.

[nggallery id=»25″]

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση