ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Απο το: Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου (epirusplasticartists.wordpress.com)


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ο Συμπόσιο Ζωγραφικής στην πόλη των Ιωαννίνων

Το «Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου» στο πλαίσιο των συνεργασιών του για την προώθηση και προβολή των Εικαστικών Τεχνών και το «Instituti i Librit dhe i Promocionit» (Ινστιτούτο βιβλίου και Πολιτισμού) της Αλβανίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του «Instituti i Librit dhe i Promocionit», συνδιοργανώνουν τετραήμερο Συμπόσιο & έκθεση ζωγραφικής στην πόλη των Ιωαννίνων από 28 Οκτώβρη έως 1 Νοέμβρη 2015. Το συμπόσιο διοργανώνεται με την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Γενικού Προξενείου της Αλβανίας στα Ιωάννινα και είναι μέρος των δράσεων του Σωματείου για την υποστήριξη της διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της πόλης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση – εικαστική δραστηριότητα που για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Γιάννενα με συνεργασία φορέων και μάλιστα με την γείτονα χώρα. Μεταξύ των στόχων του Συμποσίου είναι η προώθηση και προβολή των Εικαστικών Τεχνών, η ανάπτυξη και καλλιέργεια Εικαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών όπως και η ανάπτυξη και εδραίωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν αξιόλογοι και γνωστοί Εικαστικοί καλλιτέχνες της Αλβανίας όπως και Ηπειρώτες Εικαστικοί, μέλη του Σωματείου μας. Περιλαμβάνει ζωγραφική στην ύπαιθρο, σε τοποθεσίες της πόλης μας και στην ευρύτερη περιοχή, για μια εικαστική καταγραφή, αποτύπωση και προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν στο κοινό την 1η Νοεμβρίου ώρα 11.00-14.00 στην Πλατεία Β. Πύρρου ή στο φουαγιέ του ΠΚΔΙ, ανάλογα των καιρικών συνθηκών.

 

Το πρόγραμμα του Συμποσίου είναι:

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
Ζαγοροχώρια- ελεύθερη δημιουργία στα χωριά της περιοχής του Ζαγορίου (φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον)
ώρα 20.00 δείπνο καλωσορίσματος και έναρξης Συμποσίου στα Ιωάννινα
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
Ιωάννινα – ελεύθερη δημιουργία στην πόλη των Ιωαννίνων
ενδεικτικά προτείνονται: λίμνη, νησί Παμβώτιδας, κάστρο πόλης Ιωαννίνων, παλιά πόλη & ιστορικά κτίρια – μνημεία κά (φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον)
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Πάργα – ελεύθερη δημιουργία στην πόλη της Πάργα και γύρω περιοχές
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
ελεύθερη δημιουργία σε περιοχές επιλογής των καλλιτεχνών.
ενδεικτικά προτείνονται: πόλη των Ιωαννίνων, Μέτσοβο, αρχαία Δωδώνη, Πέραμα – σπήλαιο Περάματος, κά)
ώρα 20.00 δείπνο με τελετή απονομής διπλωμάτων συμμετοχής.
Κυριακή 1 Νοεμβρίου
ώρα 11.00 – 14.00’’ έκθεση ζωγραφικής στην πόλη των Ιωαννίνων και παρουσίαση των έργων του Συμποσίου – κλείσιμο Συμποσίου. (Πλατεία Β. Πύρρου ή στο φουαγιέ του ΠΚΔΙ, ανάλογα των καιρικών συνθηκών)

Το ΔΣ

 

Ιωάννινα

Ιωάννινα - φωτό: Ε. Μπέτσης

πηγή : Σ.Π.Α.Σ.Ε.Τ.Η

Αφήστε μια απάντηση